PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Poliça

dinsdag 19 maart 2013Ancienne Belgique Brussel

Poliça

Jonge groepen die snel groeien. De ene keer lukt het prima, de andere keer laat het ons wat weifelend achter. Zangeres Channy Leaneagh gaf dinsdagavond grif toe dat ze enigszins zenuwachtig was, al viel daar op zich tijdens het concert in de AB weinig van te merken. Toch lijkt het ergens vreemd dat het Amerikaanse Poliça met hun electro-flowindie voor een dergelijk groot publiek speelde en of dat wel past bij de undergroundsfeer van debuut ‘Give You The Ghost’.

Alle begin is moeilijk en zo blonken ook ‘The Maker’ en ‘I See My Mother’ niet uit in sublimiteit. Het geheel klonk net wat scherper en net wat harder dan op plaat en we zagen velen het hoofd vragend scheef houden. AutoTune en stevig gebruik van electronica, dat bleken de keywords van de avond te zijn en we laten het aan u over wat u daarvan vindt. Dat het bijvoorbeeld niet slecht is dat de Amerikanen zich een live-aanpak hebben toegeëigend met meer gedrevenheid en ritme. Maar ook dat de typische, bijna buitenaardse sfeer van Poliça’s muziek hierdoor wat verloren gaat. 

Leanaugh bleek zelf even charmant als altijd en leek de AB wel te willen bezweren met haar sierlijk gedans. De twee drummers die de band live vergezelden gaven de performance een extraatje mee wat het publiek langzamerhand vanaf ‘Violent Games’ en een dansbaar ‘Fist Teeth Money’ een stuk beweeglijker maakte dan vooraf verwacht. Ook de sterke tussenkomsten van bassist Chris Bierdan zorgde voor een toegankelijker Poliça dan we gewend zijn.

Toch blijkt dit muziek van het soort waarbij we blijven twijfelen of een meerwaarde biedt dit live te zien. De vele inspanningen van de band om het allemaal net wat spannender te maken worden geapprecieerd, maar blijken veel weg te halen van de magie. Misschien lukt het deze zomer beter op Pukkelpop?

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter